Rólunk

Nacsa Péter vagyok, a Batáta Mórahalom gazdaságának vezetője.
Követve édesapám nyomdokait, magam is növénytermesztéssel foglalkozom. Gazdaságom megalapításakor elhatároztam, hogy olyan növények termesztésével szeretnék foglalkozni, melyek Magyarországon még kuriózumnak számítanak, nem annyira elterjedtek, és amelyek termesztésének és szaporításának lehetőségei itthon még kiaknázatlanok.

Így amikor 2012 telén összehozott a sors egy jó barátommal, aki nemcsak batátatermesztéssel foglalkozott, de a hazai első édesburgonya palánták szaporításában is nagy szerepet játszott, nem volt kérdés, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

Rengeteg tőle kapott segítséggel és tapasztalattal 2013 februárjában megkezdtem az első palánták nevelését. Az édesburgonya termesztésének technógiáját innentől három éven keresztül folyamatosan tökéletesítettem annak érdekében, hogy a lehető legkiválóbb palántákat tudjam biztosítani a vásárlóim számára.

Palántáinkat a mai technológiai elvárásoknak megfelelő, fóliaborítású növényházakban neveljük, gazdaságunkat pedig folyamatosan fejlesztjük a palántaneveléshez elengedhetetlen gépi eszközökkel. Mindennek köszönhetően ma a hazai megrendeléseken túl számos külföldi megrendelést is teljesítünk.